به گزارش خبرنگار خبرگزاري حوزه از مشهد، حجت الاسلام والمسلمين فرجام، امروز در همایش "راه دل" طلاب جديد الورود حوزه علميه خراسان، در اردوگاه ثامن الحجج (ع) مشهد با اشاره به وصيت امام علي(ع) به امام حسن (ع) درباره استفاده از تجربه ديگران، گفت: حوزه هاي علميه سلسله پيوسته اي از صدر اسلام است كه با قالب و شكل فعلي بعد از غيبت كبري و با تلاش بزرگاني چون شيخ مفيد، سيد مرتضي، شيد رضي، شيخ طوسي، شيخ انصاري و ... به حركت خود ادامه داده و در اين مسير از معارف اهل بيت (ع) دفاع كرده و حتي تعدادي از آنان مانند شهيد اول و شهيد دوم، به شهادت رسيدند.
مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان افزود: اين بزرگان فرصت ها را قدر دانستند و آداب طلبگي را به خوبي شناختند و براي اسلام و مکتب اهل بیت(ع) مفيد واقع شدند.
دبير شوراي برنامه ريزي حوزه علميه خراسان با بيان اين كه برخي از علما در دوران طلبگي، كتاب هايي مانند تحف العقول، مجمع البيان و... را كه رنگ و بوي اخلاقي و تفسيري داشت در كنار كتاب هاي فقهي و اصولي مباحثه مي كردند تا در اين زمينه ها رشد بيشتر و بهتري پيدا كنند، گفت: اين تقيد به اخلاق، فقه، تفسير و ... براي امروزِ ما درس است، كما اينكه هر كاري آدابي دارد و در عالم طلبگی بايد از همان روزهاي نخست به اين امور توجه داشت.
وي با بيان اين كه خداوند در آیات 58 و 59 سوره عنکبوت، ويژگي را بيان مي كند كه عمل به آنها در مسير طلبگي مفيد و موفقيت آميز است، ابراز داشت: وقتي انسان باورمند باشد، انگيزه خواهد داشت و با وجود فشارهاي زندگي، راه خود را ادامه خواهد داد.
حجت الاسلام و المسلمين فرجام با اشاره به اين كه هرگز مسير طلبگي بي رهرو نمي ماند و علماي برجسته و فرهيخته از همين حوزه هاي علميه رشد يافته اند، اظهار داشت: اگر اعتقاد ثمربخشي در شناخت معارف براي خود و ديگران باشد، طلبه در اين مسير با وجود همه مشكلات خواهد ماند و راهش را ادامه خواهد داد.
وي، عمل صالح را به موقع، به اندازه و به جا خواند و توضيح داد: عمل صالح با گذراندن وقت مغاير است و وجود وسايلي مانند گوشي همراه و... آفتي خواهد بود كه در مسير تحصيل و درس خواندن، سد و مانع ايجاد مي كند.
مدير اجرائي حوزه علميه خراسان بابيان اين كه شش سال اول طلبگي را بايد به منزله علوم پايه دانست، ابراز داشت: ايستادگي، مقاومت و استمرار، عامل موفقيت در كار مي باشد.
وي با اشاره به اين كه در مسير طلبگی ممكن است نگراني و دغدغه هايي پيش بيايد كه توكل به خدا، بهترين نقطه اميد است، گفت: با پيروزي انقلاب اسلامي ايران به رهبري عالمي ديني، فقيه و مجتهد، شرايط نسبت به گذشته تفاوت دارد؛ به طور مثال آنچه در فقه خوانده مي شد، بصورت عمومی به مردم ارائه نمي شد و تنها مورد استفاده مراجعه كنندگان متدين بود، اما امروزه شاهد نشر آموزه هاي ديني در ميان اجتماع هستيم.
برپایه این گزارش، اردوي طلاب جديد الورود حوزه علميه خراسان با عنوان "راه دل" با حضور 1000 طلبه، در قالب سه گروه مدارس مشهد، شهرستان هاي خراسان رضوي و دوره سفيران هدايت و داراي مدارك دانشگاهي، از امروز آغاز و تا روز جمعه ادامه خواهد یافت.
انتهای پیام